Masterprosjekt
Transformasjon av et senindustrielt bygg
Lokasjon: Brenneriveien 11 ved Akerselva, Oslo
Vår 2023

Hva kan vi arkitekter gjøre for å endre folks syn på senindustriell og moderne etterkrigsarkitektur, for å forhindre at disse bygningene rives?

Det er et spørsmål som burde få mer oppmerksomhet. Bygninger som besitter mange verdier og potensialer, historie, kultur og verdier i form av anvendte materialer, eksisterende konstruksjoner og gode rom.

Prosjektet er en transformasjon av et senindustrielt bygg i Oslo, fra kontorer, lager og et musikkstudio til et ‘Musikkens hus’. Det oppstod ut i fra en artikkel om en bygning som var planlagt revet og handler om hvordan vi kan arbeide med å bevare og beskytte eksisterende verdier på steder som dette, som blir undervurdert i dagens samfunn.

Prosess - identitet.
Transformasjonen har handlet om å styrke stedets identitet og sjel, gjennom grundige studier og analyser av stedets historie, kultur, mennesker, bruk, potensialer og problemer. Gjennom intervjuer, datainnsamling, feltstudier, lydopptak, kartlegging, m.m. Underveis i prosessen kom jeg frem til fire hovedtrekk som definerte stedets identitet: Musikken, de fleksible rom, det røffe preget og byggets anonyme fremtreden og disse fire punktene har vært veiledende gjennom prosjektets utvikling.

Utformingen av prosjektet er et resultat av mange ulike studier og analyser av sammenhengen mellom lyd, rom og form.

Musikkens hus

En anonym kulturfabrikk

Plan 1. etasje

Plan 2. etasje

Situasjon

Fasade

Snitt

Studie av lyder i kontekst

Prosess

Forrige
Forrige

Tilbygg / Mulighetsstudie

Neste
Neste

Grønn byutvikling